Preskočiť na hlavný obsah

Yuval Zommer: Veľká kniha o malých tvoroch

Vianoce sa blížia a slovenské vydavateľstvá vydávajú jednu peknú detskú knihu za druhou. Obzvlášť sa teším, že vyšla Veľká kniha o malých tvoroch autora Yuvala Zommera.


Je to kniha nabitá informáciami o živote rôznych chrobákoch, hmyze a nielen tom peknom ako sú včielky, či lienky. Nájdete v nej pavúky, modlivky, nočné motýle, slimáky, dážďovky a mnoho ďalších potvoriek nachádzajúcich sa v prírode aj v našich domovoch.


Poznatky o všetkých malých tvoroch sú podané vtipne, pútavo a stručne, takže ich zvládnu vstrebať už tí najmenší čitatelia a verím, že niektoré informácie prekvapia aj vás dospelých. Vedeli ste napríklad, že lienky boli vo vesmíre? Alebo, že vážky vedia vo vzduchu cúvať? Že stonôžky žili ešte pred dinosaurami? A mucha si najprv jedlo ovracia? Tatinom isto padne vhod fakt, že taká modlivka už počas párenia zje samčeka, aby získala silu na kladenie vajíčok. Maminy možno strasie pri čítaní o šváboch, ktoré v noci behajú po dome a žerú všetko, čo nájdu - aj lepidlo, papier, mydlo či leštidlo na topánky.


Deti zas potešia milé ilustrácie Yuvala Zommera a hľadacie úlohy skoro na každej strane. Okrem toho si prečítajú návod kde hmyz, chrobáčiky a ostatné potvorky v prírode hľadať a ako ich pozorovať. Na záver im môžu s malou pomocou dospelých postaviť útulný hotel, kemp, či kaviareň.










Veľká kniha o malých tvoroch
Chrobáky, mušky a iné potvory
Text a ilustrácie: Yuval Zommer
Slovart, 2016


Komentáre

  1. S každým sovkom súhlasím! Nádherná knižočka. Vlastne je dosť veľká, takže prekrásna knižisko :D A zase si Pojinka predbehla :D takže s Tvojím dovolením dá na svoj blog odkaz na Tvoj článok. Poznáš knižku "Hávedník" ? Je podobne koncipovaná a tiež vizuálne veľmi pútavá, ale je určená pre staršie deti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Hávedníkovi som písala miunlý rok...čo ti budem hovoriť... :-D a presne ako píšeš, je skôr pre väčšie deti, preto som rada, že vyšlo niečo aj pre malkáčov :-) Teším sa na tvoj pohľad na túto knihu a ďakujem :-)

      Odstrániť
    2. áno, spätne som si dohľadal Tvoju recenziu na Hávedníka - ako inak, je veľmi milá.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára