Preskočiť na hlavný obsah

Carron Brown: Posvieť si na to. Tajomstvá zvieracieho maskovania

Poznáte edíciu Posvieť si na to? Vo vydavateľstve Svojtka v nej vyšlo už niekoľko titulov, ponuka je skutočne pestrá od ľudského tela, cez záhradu, autoservis, Zem až po vesmír, takže ulahodí rôznym detským záujmom. 



Mimi sa zapáčili Tajomstvá zvieracieho maskovania, avšak vybrať si len jednu z nich, bolo pre ňu ťažké. Momentálne má, knihomilka moja, mániu na tigre a na obálke tejto knihy jedného tigra zbadala, to nakoniec rozhodlo.


Princíp celej série Posvieť si na to je v tom, že po presvietení strán knihy baterkou sa na nich odhalia ukryté obrázky. Každá strana s farebnou ilustráciou je z opačnej strany čierna, na nej objekty v bielej farbe. Tie, keď sa presvietia baterkou, sa na strane s farebnou ilustráciou zobrazia ako jej súčasť. Motanica? Možno bude lepšie pozrieť si toto VIDEO. 


Kniha Tajomstvá zvieracieho maskovania je zameraná na zvieratá, ktoré sa svojim sfarbením a vzhľadom dokážu vo svojom prirodzenom prostredí ukryť. Na stranách knihy sú schované naozaj dômyselne. Nájdete tu napríklad pavúka, žirafu, modlivku, chameleóna, polárnu líšku, morské koníky aj spomínaného tigra, spolu 15 živočíchov čo ma veľmi príjemne prekvapilo, pretože je to naozaj dosť.


Okrem toho v knihe nájdete o jednotlivých tvoroch rôzne informácie, prispôsobené sú cieľovej skupine čitateľov, svojim obsahom teda detské hlávky zaujmú, no zbytočne nepreťažia. Najviac sa z nich budú tešiť deti od 2 do 4 rokov.


S Mimi sme knihu čítali dvojakým spôsobom. Najprv sme ukryté živočíchy hľadali na ilustráciách bez presvietenia, iba voľným okom, čiže sme ju čítali ako hľadaciu knihu a až potom sme použili baterku. Dobre sme sa pritom zabavili.


Pre deti má presvietenie obrázkov veľké čaro. Volám to wau efekt, keď sa odrazu na stránke zobrazí objekt, ktorý tam predtým nevideli. Aj samotná manipulácia s baterkou je pre ne veľké dobrodružstvo. 





V spolupráci s vydavateľstvom Svojtka & Co., sme si pre vás pripravili špeciálnu zľavu 20% z bežnej ceny na celý sortiment na webovej stránke vydavateľstva. 
Do objednávky je potrebné zadať kód MIMI20
Platí do 21.3.2018 vrátane.
Objednávajte TU.



Všetky knihy z edície Posvieť si na to, ktoré doteraz vyšli v slovenčine vo vydavateľstve Svojtka:




Tajomstvá zvieracieho maskovania
edícia Posvieť si na to
Text: Carron Brown
Ilustrácie: Wesley Robins
Svojtka & Co., 2017



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Svojtka & Co.



Komentáre